Ditmaal werd de tweejaarlijkse Landelijke Dag woensdag 21 september 2016 gehouden. Weer in Nieuwegein. Meer dan 1.100 deelnemers. Een groot succes.

In de ochtend was er een verzorgd - inmiddels denk ik wel traditioneel - optreden van de Douane Harmonie Nederland met als gaste de sopraan Laetitia Gerards.

Prof. Dr. Erik Scherder hield een signeersessie betreffende zijn boek "Laat je hersenen niet zitten". Veel mensen schaften zich dit boek aan met desgewenst een persoonlijke noot van de auteur en/of gingen samen op de foto. Na de goed verzorgde lunch hield Erik Scherder een soort college over bewegen en de invloed daar van op onze hersenen. Wij als toehoorders werden hierbij middels een wisselwerking tussen presenteerder en publiek actief betrokken. 90% dacht aan het begin van zijn betoog tot de groep Nederlanders die voldoende beweegt te behoren. Aan het eind bleek dit uiteindelijk te zijn gereduceerd tot 10%. Werk aan de winkel dus. Zeker nadat het belang voor onze hersenen door Scherder op de voor hem kenmerkende humoristische wijze was duidelijk gemaakt. Een les om zeker niet te vergeten....
Gedurende de dag waren er talloze activiteiten, denk aan clickshots fotoservice, Gezond Belast, lasergamen, karikaturist, wii, belasting- en douanemuseum, PvCf, personeelsfonds.
De dag werd afgesloten met een happy (one and a half) hour.

Klik HIER voor foto's van de Landelijke Dag.
LANDELIJKE DAG
Foto Louis Ottens
(c) 2016