DAGJE-UIT
Het dagje-uit was dit jaar dinsdag 12 mei.

09:00 uur vertrokken we vanaf het Haags Belastingkantoor richting Noord Holland. Op tijd voor de koffie met heerlijk gebak kwamen we aan bij de Zaanse Schans. Hierna was er tijd om de unieke woon- en werkbuurt met werkende molens, oude ambachten/musea en mooie oude groene houten huizen (waaronder een originele winkel van Albert Heijn toen) te bezoeken.

Tijd voor de lunch, en die gingen we na een ritje noordwaarts nuttigen in Stompetoren, met echt een stompe toren. Vervolgens - voldaan - op weg naar IJmuiden. Daar scheepten we in en maakten een interessante vaartocht. Langs de visafslag, de vissersschepen, de Duitse duikbootbunker, de nautische verkeerstoren, twee vuurtorens, het Forteiland, de sluizen, pieren en de Hoogovens. Omdat we voorbij de pieren de Noordzee op waren gevaren - we maakten behoorlijke klappen (had iets te maken met ebstroom en windkracht 4), een enkeling bleef niet op de been, maar allemaal haalden ongeschonden de vaste wal - reikte de kapitein een diploma uit!

Met de bus naar Buitenkaag bij restaurant Kaagzicht voor het diner. Om ongeveer 21:00 uur waren we weer bij ons beginpunt c.q. CS. We kijken terug op een mooie - ook qua weer - dag.

Klik HIER voor de foto's van Johan Goverde (100), klik HIER voor foto's (356) van Ferrie v.d. Heuvel.