DAGJE-UIT
19 mei 2016 we gingen weer op stap. Het zou een lange dag worden gelet op het programma. Reisdoel: Vlaanderen. Om 09:00 uur vertrokken we vanaf het belastingkantoor in Den Haag met in totaliteit 93 man/vrouw (in eerste instantie aangemeld 100)  in twee gloednieuwe bussen van Pasteur. Op naar een stop in restaurant De Boschwachter in het Mastbos bij Breda. Daar wachtte koffie met gebak. Daarna vervolgden we onze reis om min of meer klokslag 12:00 uur in het centrum van Mechelen te arriveren. De imposante Romboutstoren bij de gezellige Grote Markt zag ons al aankomen. Hierna was er een kleine drie uur de tijd om op eigen gelegenheid  het oude centrum te bekijken, een terrasje te pakken, wat te eten en/of te drinken, te shoppen etc. Verbazing bij een straatnaambordje met de naam Befferstraat. Sommigen (de echte helden) beklommen zelfs de meer dan 500 treedjes van de Romboutstoren om van een prachtig uitzicht over de stad te genieten. 

Rond drie uur vertrokken we naar het Ursulineninstituut met wintertuin in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Een complex meteen verborgen parel van de Art Nouveau: De Wintertuin, iets dat je
gezien moet hebben. We werden ontvangen met koffie/thee en een koekje. In drie groepen gesplitst - elk met een gids - dwaalden we twee uur door het imposante complex. We zagen de Ursulzaal, de pianogalerij, de Alpenzaal en de feestrefter. Een bezoekje aan de in zandsteen opgetrokken neogotische kloosterkerk kon niet ontbreken en natuurlijk De Wintertuin. Wat een geweldige in glas opgetrokken salon in Art Nouveau.

Uiteindelijk moeten we weer richting Nederland en denken aan de inwendige mens. We deden ons tegoed bij het bij inmiddels bekende Bouvigne Paradijs bij Breda. (Oosters) eten zoveel je wilt, met een zeer uitgebreid toetjesbuffet!

De thuiskomst bij CS of belastingkantoor uiteindelijk zo rond 22:15 uur. Een latertje voor ons doen. Maar de moeite waard. Het was een pracht dag, veel gezien en gehoord, terwijl ook de Belgische weergoden hun best hadden gedaan: zonnig en 22 graden!

Klik voor foto's van Piet de Böck HIER, Johan Goverde HIER, Ferrie v.d. Heuvel HIER, Bert de Jong HIER en Hans Kerremans HIER.