Het bezoek aan onze zuiderburen was weer meer dan geslaagd. We gingen ditmaal met zijn 99-tigen (ruim 10% afvallers) naar Gent om te sneukelen. Om 09:00 vertrokken we op dinsdag 16 mei vanaf het Haagse belastingkantoor, na eerst een kopje koffie/thee met een plakje cake genuttigd te hebben.

We arriveerden rond koffietijd in het Mastbos bij Breda waar de koffie en gebak op ons stonden te wachten bij De Boschwachter. Vervolgens voldaan door naar Gent, waar we om 12:30 uur arriveerden. Vrije tijd voor bijvoorbeeld iets aan een lunch te doen of een terrasje te pakken.  Om 14:30 begon het sneukelen. Sneukelen is Vlaams voor snoepen/smikkelen en dat doe je terwijl een gids je twee uur lang door de mooiste en lekkerste plekjes van Gent voert. Verdeeld in 5 groepen met ieder een eigen gids stopten we af en toe voor wat proevertjes van Gentse specialiteiten. Aangevuld met een interessant verhaal. Erg leuk en lekker om te doen. En dat met temperaturen die richting de 30 gingen.....

Om 16:45 uur vertrokken we weer met de bussen terug naar Nederland om evenals vorig jaar bij Restaurant Bouvigne Paradijs (Breda) ons tegoed te doen aan hun befaamde buffet. Jammer dat de reis naar het restaurant als gevolg van files door ongelukken 5 kwartier langer duurde, maar om 19:15 uur konden we aanvallen. Klokslag 21:00 uur vertrek richting Den Haag, waar we iets na 22:00 uur aankwamen. Uiteindelijk maar een half uur later dan vooraf gepland. Keurig! Terugkijkend op een zeer geslaagde dag namen we afscheid van elkaar.

Klik voor foto's gemaakt door Piet de Böck HIER. Voor foto's van Ferrie v.d. Heuvel HIER,  Hans Kerremans HIER.

        SNEUKELEN IN GENT!