DAGJE-UIT

Dinsdag 18 mei 2010 vertrokken we om 09:00 uur vanaf het belastingkantoor Haaglanden Prinsenhof te Den Haag. We reden richting Veluwemeer.  Doel: koffie met gebak en museumbezoek in Spakenburg.  Het museum “ ’t Vurhuus ” aan de karakteristieke eeuwenoude haven en scheepswerf, feitelijk een soort overdekt openluchtmuseum (meerdere gerestaureerde pandjes), gaf op diverse manieren een interessant beeld van het dagelijks leven en wonen in het 'echte' Spakenburg.

Vervolgens reden we met de bus naar Harderwijk. Daar scheepten we in om 14:00 uur voor een rondvaart met de "Stad Harderwijk" over het Veluwemeer, tegelijkertijd werd aan de inwendige mens gedacht. Na uiteindelijk weer voet aan wal in Harderwijk tijd op eigen gelegenheid het stadje te bekijken, wat rond te wandelen, te winkelen, en/of een terrasje te pakken. Rond 17:00 uur vertrokken we naar het pittoreske Haarzuilens voor een goed diner in 't Wapen van Haarzuylen.

Omstreeks 21:00 uur waren de laatsten terug vanwaar we vertrokken. De eersten stapten al eerder uit bij Zoetermeer. Het was mede dankzij het zonnige weer een geslaagd dagje-uit.
Door veel mensen zijn foto's gemaakt. Klik op de naam om de foto's te zien van:

                     Piet de Böck  Johan Goverde  Ferrie v.d. Heuvel  Bert de Jong
't Wapen van Haarzuylen