's-Hertogenbosch
Ons jaarlijkse uitje stond voor donderdag 17 mei 2018 op de rol.

Vertrek om 09:00 uur vanaf het Haagse belastingkantoor. Gezellig verzamelen met koffie, thee en koek/cake in het bedrijfsrestaurant van de Prinsenhof. Alwaar we met 85 man (5 afzeggers op het laatste moment) in twee bussen van Pasteur om 09:00 uur vertrokken richting Brabant.

Om 10:15 uur arriveerden we in Beesd alwaar op de Heerlijkheid  Mariënwaerdt in de De Stapelbakker koffie met gebak op ons wachtte. 11:00 uur gingen we verder naar ons reisdoel: Den Bosch. Vlakbij Jan de Groot de befaamde Bossche bollenbakker stapten we uit en was een ieder (voorlopig) vrij om te doen en laten wat ie zelf wou. Ook aan de inwendige mens denken, want de lunch was niet inbegrepen in het arrangement. De groep verspreidde zich door de stad, een ieder had zo zijn voorkeur. De terassen deden goede zaken, maar ook het Brabants Museum werd bezocht. En wat te denken van de 's-Hertogenbosch's trots de St. Jan.

Varen op de Binnendieze (voor een groot deel onder de stad door !) was het vaste item voor de middag. In drie groepen c.q. op 3 verschillende tijdstippen gingen we letterlijk de boot in voor de 50 minuten durende tocht, de Historische Route. De schippersgidsen gaven een toelichting over het ontstaan, het gebruik door de eeuwen heen en de huidige functie (toeristen hahaha). Een zeer interessante historische veranwoording eigenlijk.

Om 16:45 uur was het weer verzamelen voor vertrek naar Harmelen. Daar stonden in het Wapen van Harmelen de gedekte tafels op ons te wachten. Zoals min of meer traditie was het eerste rondje voor de vereniging. Maar omdat het de verjaardag van Maxima was kon er op haar naam nog een rondje af!

Ja en zo rond 20:00 uur begonnen we aan het laatste deel van het arrangement: de thuisreis!
Klokslag 21:00 uur reden de bussen weer voor bij het beginpunt (en in tweede instantie bij het C.S.) en kwam een fijne en geslaagde dag met de gehele dag een stralend oranjezonnetje ten eind.

Klik voor foto's van Piet de Böck HIER. Klik HIER voor foto's van Ferrie v.d. Heuvel. Voor foto's van Hans Kerremans HIER.