Kersttoespraak 2014 voorzitter Johan Goverde

Welkom allemaal,


Ik zie dat u ook dit jaar weer de moeite hebben genomen om naar de Kerstsoos te komen. Er hadden zich 163 personen opgegeven.
Of zij allemaal zijn gekomen weet ik niet, maar zo te zien zullen het er niet veel minder zijn.
Wanneer men hoort, dat dit het warmste jaar wordt in 300 jaar, heb je al gauw de neiging om hier in korte broek naar toe te komen.
Gelukkig hebben jullie toch eerst naar buiten gekeken en gezien dat de zon wel schijnt, maar toch te  koud is en daarom die korte broek maar hebt thuis gelaten.

Naast de soos in maart en de landelijke dag in Nieuwegein, die toch ook door circa 50 mensen uit Haaglanden werd bezocht,hebben we natuurlijk ook nog ons jaarlijkse uitje gehad. De plaatsen Bruinisse, Zoutelande, Middelburg, Veere en Stellendam werden middels de bus en de boot aan elkaar verbonden. Het wel en wee van deze reis zult u beslist terugvinden in het jaarverslag.

Onze club blijft maar groeien. Op 1 december bedroeg het aantal leden; 324. Het leden-bestand wordt ook steeds jonger. Gestaag zakt de gemiddelde leeftijd van deze groep.
Wij hebben dus geen last van de vergrijzing. Zo zie je maar dat de manier waarop je tegen iets aankijkt, bepaalt wat de uitkomst zal zijn. Alles is en blijft relatief.
Helaas hebben we dit jaar ook weer afscheid moeten nemen van diverse personen. 1 persoon door opzegging en 5 personen door overlijden. T.w. de heren Simons , van Rijsbergen en Breure, alsmede de dames Mw. Bom - Ammeraal en Mw. Boering - Delfgaauw.

Volgend jaar bestaat deze club alweer 20 jaar. Het bestuur is aan het broeden hoe dit heugelijke feit op gepaste wijze kan worden gevierd. U hoort dat beslist op tijd, net zoals de soosmiddagen. Dat zijn er in 2015 weer twee.

Hier hou ik het bij. Het eten en het drinken wacht met smart op zijn klanten. Zo als u ziet is er gekozen voor een andere opstelling om zo meer ruimte te scheppen. Toch wil ik eerst voordat we beginnen al een aantal mensen danken voor hun inspanning, die zij gepleegd hebben om dit hier allemaal mogelijk te maken.

Dank aan Leiding van de Belastingdienst, de Logistieke dienst, Beveiliging en de ondersteuning van een aantal leden van AFC, alsmede de opschepbrigade. Dank, Dank, Dank.
Namens het gehele bestuur rest mij nu alleen nog jullie een gezellige middag toe te wensen. Drink, eet en geniet.