KLAVERJASSEN
17 december 2018 (Kerstdrive) kan er worden geklaverjast bij AFC in het bedrijfsrestaurant in het belastingkantoor Den Haag (Prinsenhof).

Het gaat om 3 x 16 potjes, verplicht gaan (Rotterdams), en na elk rondje een andere maat d.m.v. loting. Altijd een prijs. 48 deelnemers.

Inschrijven bij Jan Al.  Email: jbc.al@belastingdienst.nl
telefoon 088-1522477.

Inschrijfgeld:  AFC-leden 5,-; niet leden 7,50 (dankjes inbegrepen en altijd een prijs).
Aanvang 19:00 uur. Aanwezig uiterlijk 18:45 uur!

De uitslag:
Verslag Paasklaverjasavond AFC maandag 26 maart 2018 (met uitslag):

Al weer voor de vijftiende keer een klaverjasavond in het gebouw Prinsenhof en georganiseerd door de personeelsvereniging AFC. Voor de “borrelkar” en de daarbij behorende bezetting en bediening waren Rene, Yvonne  en Iesje bereid gevonden om alles in goede banen te leiden waarvoor onze dank (ook voor de geserveerde hapjes). Zij werden beloond met een Paasstol.

Er hadden zich uiteindelijk 49 deelnemers aangemeld die de strijd aangingen. 
Wederom dus een goede opkomst en wij als organisatie vonden het zeker weer een geslaagde avond en gezien de vele positieve reacties was dit ook de mening van de deelnemers.
(Tip van een van de deelnemers om een achtergrondmuziekje zal tijdens het Kerstkaarten worden uitgevoerd). Namens de personeelsvereniging AFC was er weer een mooi prijzenpakket ter beschikking gesteld (o.a. diverse flessen sterke drank en drankpakketten, een zeer grote en gevulde levensmiddelenmand, rollade, diverse chocoladeartikelen, bierpakketten, set met diverse kazen, theedoos met inhoud etc). Iedere deelnemer ging naar huis met een lekkere Paasstol.
Tevens had onze trouwe deelnemer Gerrit Brouwer een viertal nog grotere en lekkere fruitboxen ter beschikking gesteld waarvoor natuurlijk ook weer onze dank.

Nadat de witte rook weer uit de computer van Sjaak was gekomen bij het inbrengen van de punten in het feilloos werkende Excel systeem bleek de winnaar Nol Thomassen te zijn met 5413 punten (respectievelijk 1710, 1778 en 1925 punten per ronde). Namens AFC is er een wisselbeker beschikbaar gesteld en de naam van de winnaar zal er  op worden gegraveerd (Jack Altena, Thomas Scheepens, Jan Al, Margrit Muusz, Sjaak van der Mark, Willem Loof en Hans Stelten staan er al op vermeld en Nol zal volgen > dus Nol: ook eeuwige roem voor jou !!).
Ook kreeg hij nog een (kleinere) beker om zelf te houden. Voor de eerste 15 deelnemers op de eindranglijst waren er dus uiteenlopende en mooie prijzen beschikbaar en de poedelprijs (een witte chocoladepaashaas) ging naar Danielle den Dulk met 3315 punten.
Door AFC waren er tevens een aantal tussenprijzen (8 stuks) ter beschikking gesteld in de vorm van een doosje chocoladetruffels en die werden een prooi voor Jan van den Berg, Rien van Gessel, Els van der Maat, Tjitra Bhansing, Fred Boersen, Sjaak den Dulk, Hauke Jansen en Ton van der Maat. Deze prijzen werden zoals gebruikelijk van te voren vastgesteld d.m.v. de behaalde plaats in de eindklassering. In elke ronde was er tevens een fles “Hugo” witte wijn voor het koppel dat in die ronde als eerste een pit behaalde. Dit waren in de 1e ronde Charly van Bohemen en Nardew Charan , in de 2e ronde Han Kattevilder en Rinus Nieuwveld en in de 3e ronde Jan van den Berg en Ed Kalisvaart. De hoogste boom van de avond is gespeeld door Johan Verhage en Gerrit Brouwer met 2096 punten en die was goed voor elk een grote box met overheerlijke en zoete mandarijnen.

Deze avond kon wederom als succesvol worden beschouwd en reden te meer om u t.z.t. weer aan te melden voor de Kerstdrive op 17 december 2018. Verder nog een woord van dank aan de mensen van B/CFD voor het klaarmaken en “ombouwen” van de kantine tot een klaverjasarena (Harnarain, Hicham en Mimoun) en het verzorgen van de vlekkeloze beveiliging en ook zij werden met een Paasstol.

Uw verslaglegger Jan Al